Tuesday, December 27, 2011

Nak Hidup Aman

"Hey!!! its me...u can see me? tepi sikit..I want to Freedom"

Well i'm at office rait now
feel lit bit lazy but I need to settle down my work,
Otak serabut but just feel calm..who's know?
Nobody... 
Confused but steady
I'm Hepy go lucky gul...but not 2day

Source: http://maintainingbalancehappylife.blogspot.com/2011/09/blog-post_01.html

Just follow this rules
Simple rait....but i'm trying now
I'm the simple person...sometime complicated
Y
Cos anybody can change
But dun worry i'm will be fine
So now
.
.
.
.
.
.
.



Continue my work now, after meeting with my bos
Nurves je nak jumpa...he said "nak marah awak sikit jer"
huhuhuhuuh
Takut babe...if pasal keje nie
aishh...tak sukanya
but take note...take as challenge 
ok!!!
"U can do it Myra..go gul"
Just look forward ok...be gud

Source: http://www.bestlifein.com/secrets-for-a-long-life.html




adios
xoxo
Myra

Saturday, December 3, 2011

Pasangan Pengantin Muhibbah

Musim cuti sekolah adalah sasaran bagi bakal-bakal pengantin tuk mengadakan majlis perkahwinan. Aku rasa every weekend akan di penuhi dengan menghadiri majlis kawen, tak ketinggalan my officemate "Z" and Nisa. Kebetulan majlis mereka pada date yang sama but lokasi yang berbeza. Majlis Z di adakan di rumahnya sendiri di Shah Alam and Nisa di Dewan Kuala Pilah, N.Sembilan. 

So perancangan dah di buat with staffs office for attend their wedding. Kami terpaksa menghadiri ke Majlis Z terlebih awal cuz we need to rushing go to Kuala Pilah, on the way to Kuala Pilah we have are bit problem but tak menjadi penghalang bagi kami, perjalanan di teruskan juga even kami lewat sampai but still di layan dengan baik, thanks to family Nisa.

Dylia & Me

Hidangan yang paling kami suka di majlis Nisa adalah Gulai Rebung with Udang masak Lemak Cili Api, perghh..tak terkata sedapnya, serius gulai tu cukup rase and lemaknya. Betul-betul pure dari Negeri Sembilan, pedas memang tak ingat punya samapai kak Haiza makan keluar air mata, hehehhe...sabar yer kak. Biasalah kalau masakan orang Negeri Sembilan memang macam tu. Nasiblah aku ni memang di lahirkan sebagai orang Nogori but aku ni pon bukan kuat pedas gak but still nak makan.


Gulai Rebung with Udang masak Lemak Cili Api "Yummy"

Sempat jugak aku snap photo landscape time on the way nak sampai ke Kuala Pilah, di sana famous with Itik Salai, serius banyak tergantung-gantung but aku tak teringin pulak nak beli cus aku tak rasa nak makan. Aku memang suka itik salai tu but lain pulak aku and Dylia beli di sana. Kami ternampak buah kundang yang berlonggok-longgok terjual di tepi jalan. Kecur lidah rasanya, apa lagi tanpa berfikir panjang kami berhenti tuk pegi membeli. Neway until now kundang tu masih belom habis lagi makan, still tersimpan dalam fridge.


Landscape "Sawah Padi"

Kami tak sempat tuk bergambar with Z cus kami terpaksa pegi ke majlis Nisa pula. So just bergambar with Nisa saja yang sempat. So now I share with u all.

- 26th November 2011-
From Left: Zain, Dzainal, Roland, Nisa & Husband, Cik Hafiz & Amri
Infront: Kak Haiza, Me & Dylia


Time to spontan "Whoaa"


With bride "Khairunnisa"

Selamat Pengantin Baru to Nisa with Mazlan & Zuraida with Amin, semoga mahligai yang di bina berkekalan hingga ke akhir hayat. Sapa yang bakal menyusul selepas ini just wait and see.





adios
xoxo
Myra


Fizzie & Aimie

Himpunan photos wedding my cousin di Rasa, Selangor. Musim orang kawen makin menjadi-jadi sekarang cuz musim school holiday so berpusu-pusu orang mencari date yang sesuai tuk hari persandingan mereka. Neway "Selamat Pengantin Baru" to my cousin Hafizie and wife, semoga bahagia hingga ke akhir hayat. Amin

- 20th November 2011 -

Perarakkan Pengantin

Flower Girls

Di Pelaminan




adios
xoxo
Myra


Perkahwinan Aishahruddin & Fairozzana

Perkahwinan adalah alam yang begitu indah sekali, mengecapi kebahagian telah lama di bina kini termetri. Aku di pertangungjawabkan untuk menjadi Photographer for this wedding, hasrat kawan ku di tunaikan requested by her mum, so tak berdaya nak menolak. Actually wedding nie adalah adik my bestfriend, but i'm not professional pon just for help my fren.  So today aku nak share antara photos yang telah di abadikan untuk tatapan. 

"Perutusan Raja Sehari"
13 October 2011
Menyambut kedatangan Pengantin

Persandingan

Silat tanda "Kegagahan"

This is antara acara bagi ketibaan pengantin dan berarak. This wedding for menyambut menantu bagi belah lelaki. Sweet both of Bridge, cuz their are looked so shy. Penduduk di sini adalah dari golongan kaum "Bugis" so macam-macam kerenah, tradisi, makanan and life style yang unik. 

Ayahanda Tercinta "Ambuk"

Ibunda Tercinta "Mak" with my bestfriend

Sibling: Fyda, Fifi, Unong & Ecah
Alhamdulilah semuanya selesai dengan sempurna, kepenatan gak time tu but have fun cuz merasa suasana baru di tempat orang. Neway thanks to my bestfriend and family yang melayan aku dengan baik sekali, terharu rasanya..dah macam adik beradik kami ni. Luv u all, segala kuhargai.



adios
xoxo
Myra

Wednesday, August 3, 2011

HariKe-4Berpuasa


Asslamualaikum...
Selamat pagi n salam sejahtera.
Kepada pembaca setia sy yg d kasihi.
Sudah lama tidak ku mengupdate blog nie
hehehehhee..biasalah bz keje n macam2 hal perlu d setelkan.
Dalam keadaan kepala yg hampir serabut but masih boleh d uruskan ag.
Sejak dua menjak nie mood tak bape nk baik sangat n dgn masalah2 luaran yg tak dpt
d elakkan
but now - i'm fine so dun wory k.

Actually aku tengah bosan dalam ofis nie, padahal keje ada kene buat cuma banyak hold
So tertanguh keje aku ari nie, lagi macam2 perangai manusia kt ofis n site, layan kan jer.
Now aku ngular2 kejap sambil blogging.
Mata ngantuk pulak hadoiyaii, sabar jelah. Aku kene bertahan hahahaha
Time2 puasalah banyak dugaan yg nak kene tempuh, bersabar jelah

Kalu dah bosan aku mulalah membelek phone kesygan aku yg tak seberapa nak hebat.
Asal boleh call n sms pon dah ok (lady jannah said: "nak phone bunyi ringtone lagu mp3")
hahahahaha macam2 pe'el pon ada.
So time 2 snapped picture berlaku, kejadian berlaku d ofis milik company aku n d meja aku berkerja, nak detail ag ke??tak perlulah cukup stakat itu je.
Ok now I show to u all

Muke 1st day Puasa - Gile ceria dgn sengihan


2nd days Puasa - Bibir 2 nak lebih je


3rd days Puasa - Muka control cun

Source: ViaNokiaPhone

Itulah aku yg suka sgt nk bergmbr, ape pasal pon tak tau, but seriously aku suka snap gambar bukan muka aku jer, anything yg aku suka nak snap.
Muka nak buat gaya comel je, hahahaha pasti ke dgn ayat aku nie?
Lagi bape minggu aje aku kat ofis ini, after that aku kene transfer ke lokasi lain (other site by Project)
Sedih je rasa nak tinggalkan ofis, but what to do dah arahan bos, so kenelah folow dgn ape yg dah d bagi arahan.
Now aku kenelah prepare pape yg patut be4 nak blaa nie.
Hope semua berjalan dgn baiknya. Aku pon nervous gak nie kat tempat baru.
Insyallah I can handle it, bos pon orang lain, suasana ag n dgn org2 baru.
Be the best among the best..yeahh
Macam nak dapat Award je..hahahaha

Thanks to all my frens, bestfrens, neighbour, officemate n semua yg terlibat selama aku d sini
heheheheh =)
Segala jasa anda semua amat2 ku hargai n pertolongan yg korang lakukan 4 me
I keep the all memories in my mind n never to forget it.
Insyallah ada mase aku mai ag ke Johor nie.
Luv u all



adios
xoxo
Myra

Wednesday, June 29, 2011

Colbie Caillat - I Do

So sweet this song
Luv it
suka cara Colbie Caillat nyanyi
Lirik pon best
so lets sing together


Source : YouTube


adios
xoxo
Myra

Sunday, June 19, 2011

Status Mood : BAD

BadMoodSleepyLazyTensionNoIdeaBlurImpatiece&NoFeeling

Hari ni semuanya tak kene
Rasa macam nak menjerit pon ada
arghhh..... =(

Hati berkata: "kenapa dengan kau Myra? be cool ok."
"Rasa macam nak blah je dari ofis nie..tak suka orang bermuka-muka kat sini..depan je baik, tapi belakang tuhan je yang tahu."
"pagi2 dah buat mood aku tak baik..dah la tengah pening fikir pasal benda lain lagi"
"saja cari pasal dengan aku..ko tengok apa aku nak buat nanti..jangan menyesal"
"Kau dah spoil mood aku hari nie"

Istighfar banyak2..insyallah kemarahan akan reda n pasti ada jalan terbaik.
Lantak lah dia nak cakap apa sekali pon, mulut manusia memang macam tu.
Tapi kalau nak complain n rase tak puas ati just come n see me f2f,
Its oklah..dah tahu sangat perangai "DIA" memang macam tu..just sabar jelah.
Sesuatu yg berlaku pasti ada hikmah d sebaliknya.



adios
xoxo
Myra

Friday, June 17, 2011

Hey..Gadis Kemanan

Whoah...she's coming
Who?
My bestfriend = Yatie (ex classmate n neighbour)
Kebetulan dia amik cuti semiggu for release tension n balik kg. d JB
Biasalah kalu org dah keje bank nie banyak keje kene buat
Paling best adalah kire duit sambil masuk dalam poket
hahahahhaa
dun doin this at home..nanti korang g curi duit mak bapak pulak
10q for my beloved sweety nie..sudi hangout n chitchat sampai lebam
Tapi banyak lagi nak story, cume tak cukup time pulak
Dalam banyak2 kawan..dia nielah aku paling suke usik
Cuz dia nie seorang yang lucu n agak2 sengal
hahahahha
But she's nice person
Jangan marah Darling..just gurau okies
Next time lah dear..I come down to KL pulak
insyallah I will
Dah Tabiat aku kalu keluar tu my baby always follow me
Nak tinggalkan je kat rumah tapi nanges pulak dia
Kang kalu merajuk susah jugak
I luv my baby (My DSLR)
Teruja my fren nak bagi pose yang terbaik
So snap2 time...hehehhehe
1 2 3 ready for take
n
Shout!!!



"Mirror oh mirror...who can be the best ____???"
hahahhaha
Cermin is my attack




"Akulah gadis keamanan"
Asal pose jer..tangan mesti show peace
Always peace n laugh
Luv her smile cuz so sweet
Cepat2...still available



adios
xoxo
Myra

Thursday, June 16, 2011

YiePPie

Apa yg aku suke sangat nie?
ada berita gumbira ka?
ermm..fikir jap (^.^)
takde pape kot??
cuma terhepy n rasa tenang jer
shock!!! surprised...
apakah itu?
He's back to Mesia
Alhamdulilah
Nanti kita jumpa okies
siap sedia untuk kene buli dengan I
hahahahah
Mis U alot Darling



adios
xoxo
Myra

Friday, June 3, 2011

Music.Soul.Live.Inspiration.Love

Dari lagu kita mendengar,
Dari mendengar kita hayati
Dari menghayati kita memahami setiap baris lirik sebuah lagu
Dari sebuah lagu memberi makna dalam kehidupan kita
Tak kiralah mcmne anda meluahkan sesuatu perkara pada yg tersyg (tak semestinya kekasih je)
Aku memang minat music tp takdelah berbakat pon..
Banyak lagu yg buat aku rase suka nk dengar berulang2 kali
yg paling penting lirik n melodinya..suara tu blakng cite
So d antara ayat2 lirik lagu yg aku suke


Song by: Alyah - Kisah Hati:-
Hatiku hatimu menjadi satu cinta. Ku rasa hadirmu menyempurnakan aku. Biar ku setia menjaga cintamu selamanya

Song by: Yuna - Deeper Conversation:-
And if you don't mind can you tell me all your hopes & fears. And everything that you believe in. Would you make a difference in the world. I'd love for you to take me to a deeper conversation. Only you can make me


Song by: N'Sync - This I Promise You:- And I will take. You in my arms. And hold you right where you belong. Till the day my life is through. This I promise you


Song by: Maher Zain - Freedom:-
Oh God thank you. For giving us the strength to hold on. And now we're here together. Standing together holding hands in unity. Shouting out loud demanding their right for freedom. This is it and we're not backing of. Oh God we know You hear our call

Song by: Jessie J - Nobody Perfect:-
But I never meant to hurt you, I know it's time that i learnt to. Treat the people I love like I wanna be loved. This is a lesson learnt, I hate that I let you down and I feel so bad about it. I guess karma comes back around cause now I'm the one that's hurting yeah. And I hate that I made you think that the trust we had is broken So don't tell me you can't forgive me. Cause nobody's perfect

Song by: Yuna - Cinta Sempurna:-
Sempurnanya sifatmu. Telusnya hatimu. Jujurnya niatmu. Tingginya kesabaranmu. Lepaskanlah diriku. Kerna aku tak mampu tuk memnanggung sebuah cinta sempurna Darimu

Song by: Ungu - Andai ku Tahu:-
Andai ku tahu. Kapan tiba ajalku, Ku akan memohon, Tuhan tolong panjangkan umurku, Andai ku tahu, Kapan tiba masaku, Ku akan memohon, Tuhan jangan kau ambil nyawaku


adios
xoxo
Myra

Thursday, June 2, 2011

MORNING!!!




















So..yeahh
wake up early...celik mata ada taik mata hahahaha =)
deep breath n push away..fuhh (mengeliat tak ingat dunia)
mulakan hari yg Segar n Ceria "bangun pg..gosok gg..pegi mandi sekarang" lagu mase tadika~lebih kuranglah liriknya
opss..SOLAT dun forget
pg2 dh buat pale fening nk fikir coz tak tau nk drees up apa~terkebil depan wardrobe
be4 g keje biasalah break1st dulu pekena NASI LEMAK n OLD TOWN WHITE COFFEE~chill lepak kat Kopitiam
perghh..tak hengat giler, this is super duper kaw time pg2..white coffee its my favourite drink~so luv it (jejaka hensem lalu pon dh tak pandang) that was make me feel great...take break my mind tapi tak semua org suka coffee
its oklah, yg penting aku suka, aku minum, aku yg rase...ahahahhaha
my cousin suggest to try the WILCO COFFEE~from Ethiopia
she's said this coffee was very kaw2 giler pekat confirm tak regret, kene beli gak nie..sedap punyer pasal harga tolak tepi..heheheheh

Perut pon dh kenyang..so yeahh lets go to office~berjalan dengan senang hati




adios
xoxo
Myra

Faizal Tahir - Karma




the best song 4 me..that was very Meaningful..Powerful...Energetic
sape tak kenal dgn Faizal Tahir..this is a new song from him
very talented...proud of him..so keep it up Faizal


adios
xoxo
Myra

So..yeahh

Now i'm back
Lama menyepikan diri
no IDEA..no MOOD..no TIME..no FEEL
NOW..still same (hahahha)
but i'm was fine
so..yeahh




adios
xoxo
Myra

Saturday, May 7, 2011

Selamat Hari Ibu

Ibu Mak Umi Mama Mum Bonda Mummy
Sering kita mendengar dari mulut anak2 untuk memangil ibunda mereka
tak kira ape jua pangilan or gelaran tuk mak kita
apa yg pasti pengorbanan mereka tiada bandingannya
hargailah mereka selagi bernyawa di dunia ini
baik buruk sekali pon dia tetap mak kita dunia n akhirat
Pelbagai cara yg boleh kita luahkan kasih syg kpd ibu2 anda
so aku nk share some song special for mums
Selamat Hari Ibu kpd my mak n semua ibu d Dunia ini

Ruth Sahanaya - Kaulah Segalanya

Cristina Aguilera - I Turn To You

Boys II Men - A Song for Mama


My special wish for My Luvly Mum...hehehehe
"Mak nie dari kami adik beradik tuk mak..nanti akk balik kite g jejalan yer.."

My Lovely Mum....Luv u xoxo



adios
xoxo
Myra

Thursday, May 5, 2011

NurKasihKembali

Ketika masa dulu this story very famos in Malaysia yg bersiaran d TV3. Every weeks aku tak kan miss cite nie punye..kalu termiss pon aku akan tengok kt sketch up TV di web portal TV3. Boleh di katakan telemovie Nur Kasih nie mempunyai aura yg tersendiri mana tak nye muncul pelakon baru iaitu Tiz Zaqiyah (as Nur Amina) lagi heronya si Remy Ishak (as Adam) adoiii lagi aku melekat kt depan TV

And now this story d final endingkan dgn Filem pulak, so kita boleh mengetahui kesudahan kisah mereka...tp kali nie mcm lagi sad n dramatik jer based on trailer laa..tp lom tengok full story ag. Tak sabar nak tengok. Kalau dulu OST tuk telemovie dulu hanya Yassin saja yg nyanyi but now 4 this film Tiz Zaqiyah menunjukan skill nya as singer..I Luv this song "Nur Kasih" so now aku share dgn korang trailer n lagu tema tuk filem nie



Sinopsis

Sumber: http://www.hotfm.com.my/menangdiweb/nurkasih/


Kesinambungan dari siri televisyen yang mekar di hati 19 juta rakyat Malaysia Nur Kasih berkisar tentang Adam dan Aidil, dua jasad dari darah yang sama menyimpang jauh dari segi perwatakan. Aidil anak muda penuh pegangan agama manakala Adam sebaliknya jiwa penuh dengan berontak. Dalam memenuhi wasiat terakhir ayah tercinta Adam dan Nur Amina dinikahkan dengan penuh meriah tanpa terbias kesengsaraan yang dilalui Aidil yang dalam senyap mencintai Nur Amina sepenuh hati sejak azali lagi. Pada tika dan saat itu kehidupan mereka berubah sepenuhnya...


Demi waktu, masa kini menginjak 6 tahun Aidil, Adam dan Nur berada di persimpangan kemuncak dalam kehidupan mereka. Aidil kehilangan isteri tercinta, Aliya dan kini kembara berseorangan, bapa tunggal kepada 2 anak comel Ilyas dan Maryam.


Adam dan Nur walau bahagia menyimbah tapi dalam diam bergelut dengan rontaan tidak berzuriat hingga kini. Untuk mengisi ruang kosong di hati, mereka menjadi sukarelawan di sebuah Pusat Perlindungan Kanak-Kanak Terbiar. Adam juga punya kesinambungan hitam dari kejadian letupan di Mumbai ...

Semua harapan kini bersinar bila Nur disahkan berbadan dua...

Namun bencana tidak diundang menimpa dan memisah dua hati ini kembali. Takdir menentu, Aidil datang antara kedua mereka lantas menjadi kekuatan dan semangat. Takdir dan dugaan Allah bersatu merentas abadi buat mereka bertiga....






adios
xoxo
Myra

Monday, May 2, 2011

DiKalaMalamKuBerilham

My Luv Camera always wif me....tak kira d mana aku lepak sekali pon, i bring together even ia besar n berat but bukan penghalang tuk aku bergambar..
hahhahaha =)
that my inspiration n satisfaction...
WOW mcm best je bunyi yer..seriusly bila aku dh pegang camera so what out!!!
aku akan snap sesuka hati jer..tak kire korang dh ready ke belom..
snap naturally better than standby coz semuanya spontan..
hehehhehe
but masih bnyak ag yg perlu aku study tentang ini semua...
impian nak jd photographer tp lom tercapai ag
"so keep it up babe..u can do it.."
hahahaha
So now aku nk share sikit dr ape yg aku ilhamkan, taklah nice mana pon just untuk show off to all yg nak view
this all photos dari fenomena malam coz aku nie suke keluar malam dr siang (dh mcm kelawar pulak)
ape pasal pulak?? mcm dah takde siang pulak
hehehehhee
but kelemahan aku tuk snap gambar time mlm laa..coz equipment 4 my tak complete ag
"its ok myra pelan2 kayuh...insyallah 1day akan dapat gak"


Gadis Semasa dengan Menu Makanan :-
Photo 1: this time aku sibuk tuk memilih menu yg terbaik tuk selera perut aku yg tengah lapa giler, that time 1guy snap muka aku daa..kebetulan dia pon pandai dlm bidang photographer..anyway 10q dude


Hangout with my FrensMate :-
Photo 2: D Danga Bay, this time kami sangat kebosanan d rumah so 1guy ajak kami lepak, photo nie kureng bagus sikit coz snap by phone but at least ada kenangan mase nie...tp malas nk cite nanti boleh buat novel pulak...actually semua nie budak rumah aku time kerja..now mereka2 nie semua dh move to other project n ada yg dh resign, anyway miss u all..bile nk jumpe korang yer??


Di antara Sempadan Mencari Rezeki :-
Photo 3: Kalau sape2 duk JB maybe akan tau this place...mase nie aku bawak kwn aku dtg dari Ganu jejalan kt JB..so kami berenti d satu tempat d mana terletaknya Zon sempadan d antara JB-S'pore, yg lucunya adik kwn aku nie sgt teruja melihat bandar S'pore tu walaupon dr jauh..so aku snap this photo tuk kenangan beliau n want to show her mum..i told her "ckp kt mak nielah S'pore" hehehhehe


Minah bergayut D tengah Malam :-
Photo 4: Gadis nie bernama Deeya, comel je orangnya..ramai peminat dia nie..tp suara dia nyaring woiii..kalah aku nie haa, mcm best je tengok dia bergayut so snap muka yg tengah hepy dpt call...yg lain sibuk pilih menu dia lak sibuk pilih calon..hahahaha..jgn marah arr..akk gurau je


Ilusinasi ku D Terokai :-
Photo 5: Secara tak sengaja aku snap this photo..fenomena yg terbaik tuk d hayati..mase nie dah kul 2pg kalau tak silap..hahahha..memang mcm kelawar dh aku..gile2 hangout time nie sebab nk bawak kwn aku dr jauh berjln..but have fun abis laa..


Di Kala Malam Kami Berposing :-
Photo 6: Haaa..2 of girls nielah dia kwn aku yg dr Ganu, yg that guys 2 semua kwn2 dr JB..very sporting diaorang nie..keje aku hanya snap photo..diaorg jd model..hahahhaa..neway 10q to all


What up!!! :-
Photo 7: Hahahaha...this time memang lawak..boleh 2 kwn aku berenti kt sini semata2 nk amik gmbr..yelah kenangan lah katakan tuk kwn aku yg dtg jauh nie...ape ag layan kan jer..10q 2 cik Is yg sudi snap this photo, next time kita lelepak ag k..lama tak kua sama


Actually bnyk lagi gmbr yg nak aku share...bab episod jelah ekkk...aku dh ngantuk nk hadap laptop nie..mana taknyer dh kul 1pg der..hahahhaa..nie gara2 aku tido petang tdlah nie sebab sakit pale..kan dh susah nk tido..so insyallah next entry aku akan share ag..


adios
xoxo
Myra

Maher Zain - Freedom

Mostly songs of Maher Zain has many message
Suka sangat2 lagu dia
so diantara nya lagu ni menjadi pilihan hati aku
I Luv the lyrics n melody have soul n spirit
this song everybody can sing n freedom without any judge
hahahahaha...
lets to hear n sing together


Gathered here with my family
...My neighbours and my friends
Standing firm together against oppression holding hands
It doesn't matter where you're from
Or if you're young, old, women or man
We're here for the same reason; we want to take back our land

Oh God thank you..
For giving us the strength to hold on
And now we're here together

Calling you for freedom, freedom
We know you can hear our call, ooh oh
We're calling for freedom, fighting for freedom
We know you won’t let us fall, ooh no
We know you're here with us

No more being prisoners in our homes
No more being afraid to talk
Our dream is just to be free, just to be free
Now when we've taking our first step
Towards a life of complete freedom
We can see our dream getting closer and closer, we're almost there

Oh God thank you..
For giving us the strength to hold on
And now we're here together

Calling you for freedom, freedom
We know you can hear our call, ooh oh
We're calling for freedom, fighting for freedom
We know you won’t let us fall, ooh no

I can feel the pride in the air
And it makes me strong to see everyone
Standing together holding hands in unity
Shouting out loud demanding their right for freedom
...This is it and we're not backing of
Oh God we know you hear our call

And we're calling you for freedom, freedom
We know you can hear our call, ooh oh
We're calling for freedom, fighting for freedom
We know you won’t let us fall, ooh no

We're calling you for freedom, freedom
We know you can hear our call, ooh oh
We're calling for freedom, fighting for freedom
We know you won’t let us fall, ooh no
We know you're here with us



adios
xoxo
Myra

Saturday, April 23, 2011

Nat King Cole - L.O.V.E

Sometime bila dengar lagu2 evergreen memang enjoy
layan setiap lirik 'n' melodi nya powerful meaning
tiba2 aku teringat lagu Nat King Cole nie..
meaning of LOVE
setiap org ada difenasi tersendiri about LOVE
Lets enjoy this song


L is for the way you look at me
O is for the only one I see
V is very, very extraordinary
E is even more than anyone that you adore and

Love is all that I can give to you
Love is more than just a game for two
Two in love can make it
Take my heart and please don't break it
Love was made for me and you

(trumpet instrumental)

L is for the way you look at me
O is for the only one I see
V is very, very extraordinary
E is even more than anyone that you adore

Love is all that I can give to you
Love is more than just a game for two
Two in love can make it
Take my heart and please don't break it
Love was made for me and you
Love was made for me and you
Love was made for me and you




adios
xoxo
Myra

Friday, April 15, 2011

TheEllenDegeneresShow

Take 5 bg yg tress dgn keje tu..
so aku ade nak share 1 video yg fun..from Ellen show
sesapa yg mengenali Ellan nie tak payah lah aku nk story detail
pd yg tak kenal 2..buat2 kenal jelah..takpon search aje internet
confirm tau punyer...zaman internet now
lucu tengok gelagat twins baby nie berinteraksi
cume mereka berdua saja yg fhm bahasa isyarat nie
hahahahahahaha...kot2 esok ank aku pon cmnie
so cute both of them
so let to watch this video..hope enjoy it
















adios
xoxo
Myra

Wednesday, April 13, 2011

The Ramlees - Itulah Sayang

Teringat lagu lame2 dulu...
zaman sekarang dah mcm2 jenis lagu ada
so lagu lame pon tak ketinggalan tuk d permoden kan
salah 1 nya lagu nie..
lirik dia best...so pujangga
combinasi di antara Yuna + Mira (Tilu) + Najwa + Liyana
suka dgn mereka2 nie
then now kita layan lagu nie



Mira (Tilu)
Tanya sama hati apa asal sayang
Adakah tandanya nampak dipandang
Kumbang rayu bunga bulan dan bintangnya
Punya tanda-tanda hubungan mesra

Yuna
Tanya sama hati pernahkah merindu
Ingat masa lena apa mimpi mu
Masa berjauhan apa nan dikenang
Bila difahamkan itulah sayang

Najwa
Tanya sama hati apa asal sayang
Adakah tandanya nampak dipandang
Kumbang rayu bunga bulan dan bintangnya
Punya tanda-tanda hubungan mesra

Liyana (Estrella)
Tanya sama hati pernahkah merindu
Ingat masa lena apa mimpi mu
Masa berjauhan apa nan dikenang
Bila difahamkan itulah sayang

(TOGETHER)
Tanya sama hati apa asal sayang
Adakah tandanya nampak dipandang
Kumbang rayu bunga bulan dan bintangnya
Punya tanda-tanda hubungan mesra

Tanya sama hati pernahkah merindu
Ingat masa lena apa mimpi mu
Masa berjauhan apa nan dikenang
Bila difahamkan itulah sayang

Itulah sayang



adios
xoxo
Myra

Sunday, April 10, 2011

IMissAlotToPuanZuraidahTahir

Mak...akk rinduuu sesangat
Mak rindu akk tak??
hehehehehe
Mak sehat?
budak bertiga tu mane?
mesti tengok kandang kambing kan?
tengah buat pe tu?
confirm tengok astro cite Awan Dania kan..kan..kan?
mak masak ape aari ni kt rumah?
mesti bestkan?
Mak..nanti aku balik kg. masakan sambal termpoyak ikan bilis ekk..
yummy..love it so much
nanti akk balik kg. kay..
lame kita tak borak2, mesti mak banyak cite best2 kan?
takpe mak simpan dulu sampai masam
nanti aku lik baru story kay..
hehehehehhe
oklah mak nanti akak call yer..
byee


adios
xoxo
Myra

Saturday, April 9, 2011

Yesterday

Jumaat
08/04/11
dalam office Muhibbah
alot work have to do
BUZY..BZ n BiZi
due date dh dekat
hahahahaha
but still cool...
Suddenly...
one man come to office 4 interview
not bad..but already married okey
time tggu bos pngil masuk bilik..so sempat gak borak2
he's ask my name..then he gave me a souvenir
key chain from Qatar
so cute laaa..anyway 10q dude
hanya niat tuk bg jer..so dont thinks negative
hehehehe..
so myra..lets continue your work


Penat melihat Doc. yg bertimbun d belakang itu


adios
xoxo
Myra

Wednesday, April 6, 2011

RajaDariSegalaRaja

Durian Raja Buah

adoii..bile aku dpt ngap ini buah?? mengidam sudah...kalau mengandung nie abis laaa..gile betul dgn buah nie..apesal aku pon tak tau?? bau dia pehh....manusuk der, tp pelik nape ade orang tak suke bau buah nie?? mybe kuat sgt kot baunyer..kalau letak dlm aircond, ermm...abis laa mau pengsan baunyer...dpt yg mcm color kuning nie...nikmat nyer yummy...sedapnyer

Sambal Tempoyak

Nie pulak tempoyak...aduhh lg syahdu..mkn dgn nasi putih...confirm jilat jari, kebanyakan org ade masukan tempoyak dlm lauk, nak2 lg masak lemak cili api..pehh..gian tak ingat laaa..actually memang favourite aku dr kecik ag...biasalah org nogori biasa dgn sambal tempoyak nie..sedap rasenyer..masam manis mix dgn cili padi..baru terangkat..

Pada pengemar durian 2 confirm akan hadap ape jua hidangan berasaskan durian..tp ade je kwn aku tak suke durian nie..terutama my laling Lady Jannah...aku tak tau ape yg die tak suke sgt dgn durian nie...ko layan jelah kwn ko nie melahap buah nie..hahahhaha..owhh..durian ekau jelah yg paling aku suke..heheheheh


adios
xoxo
Myra

Tuesday, April 5, 2011

Avril Lavigne - Wish You Were Here

This is my favourite Avril Lavigne song
I like the lyrics coz her words hit me so much
lets enjoy this song..


I can be tough
I can be strong
But with you, It's not like that at all
Theres a girl who gives a shit
Behind this wall
You just walk through it

And I remember all those crazy thing you said
You left them running through my head
You're always there, you're everywhere
But right now I wish you were here
All those crazy things we did
Didn't think about it just went with it
You're always there, you're everywhere
But right now I wish you were here

Damn, Damn, Damn,
What I'd do to have you
Here, Here, Here
I wish you were here
Damn, Damn, Damn,
What I'd do to have you
Near, Near, Near
I wish you were here.

I love the way you are
It's who I am don't have to try hard
We always say, Say like it is
And the truth is that I really miss

All those crazy thing you said
You left them running through my head
You're always there, you're everywhere
But right now I wish you were here
All those crazy things we did
Didn't think about it just went with it
You're always there, you're everywhere
But right now I wish you were here

Damn, Damn, Damn,
What I'd do to have you
Here, Here, Here
I wish you were here
Damn, Damn, Damn,
What I'd do to have you
Near, Near, Near
I wish you were here.

No, I don't wanna let go
I just wanna let you know
That I never wanna let go
Let go, Oh, Oh,
No, I don't wanna let go
I just wanna let you know
That I never wanna let go
Let go, Let go, Let go...

Damn, Damn, Damn,
What I'd do to have you
Here, Here, Here
I wish you were here
Damn, Damn, Damn,
What I'd do to have you
Near, Near, Near
I wish you were here.


adios
xoxo
Myra

Thursday, March 31, 2011

HilangSegalaMood

Apa KES??
pagi bangun sahur pon dah terlewat
ngantuk pulak pepagi g keje
memang saje cari maut lah tu..stim je mata
mood confirm la takde..abis lari semua
datang je ofis kene bingit pulak, ade 1 insident but miss communication jer
gile gak arr..nak layan mate aku yg ngantuk nie
nak buat keje dah malas...so update ape yg patut jer
on YM chat dgn mybestever..giler on YM time work
kahkahkahkah...ade aku heran?? cover baek laa der
janji my work done n submit on time (giler bongkak) hehehhehehe
sanggap terus menular..aku tengok jam lom ag time lunch
mula nak tido kt ofis sebab lazy punyer pasal..bile fikir balik tilam sedap kt umah
ape ag..aku chow n buat taik mate kat umah
over dos la plak..terover limit..tengok jam terus melompat
solat Zohor..haduiii mamai gak time tu..but alhamdulilah undercontrol
Now...keadaan pulih sedikit cume rase kepenatan pulak
tak sabar nak berbuka nanti..rase macam nak makan k
ueh teauw kungfu (haiiiyaa!!!)
hahahahhahaa
ari nie tak tau ag K.Nurul & Abg Sarjan nak bukak gerai ke tak..so i'm waiting call from them
tp serius ari nie rase nak rest..tapi nak buat camne dah part time work
so..u need to do Myra


GilerKengantukan

Semoga puasa hari ini memberi makna & pengertian
hahahahahha
macam ustazah la pulak
hope esok kembali dengan mood ceria like Beautiful Nara
ape benda tue??
hahahahhaha..taip aje aku
to Damia n adik Upin (aku lupe name die so call him upin)
jap ag aku nak kacau korang..jaga2 arr

adios
xoxo
Myra

Wednesday, March 30, 2011

BilaSudahGila-GilaSuka

Volkswagen Beetle

So cute this car..love yellow color coz its very sweet to me, the shape its very smart like smiley face. Teringat kat 1 movie lakonan Lindsay Lohan (Herbie), fun tengok movie 2..yelah bayangkan dari seburuk2 kereta boleh jd cun, paling best die pandai & dengar cakap tuan nyer..kalau aku dapat kereta nie...fuhh tak terkata hepy nyer =)

Herbie Movie

Nampak je kereta nie comel..tp harga dia mak oii..mahal woo..standard laa..kata kereta overseas..seharusnyer mahal laa..kang nak fikir dgn maintenance nyer ag..duit itu semua servis confirm kenelah..sape tak syg kereta, so kalu nak pakai kereta jenis macamnie make sure cukup bajet bulanan anda..hahahahaha..kalu tak geget jari jelah gamaknyer


Volkswagen Beetle Convertible

Love this type...coz sun roof maa!!
nie gara2 aku tengok cite princess hour lah nie..time princess tu 1st time blajar drive, cute betul tengok kereta yg die drive 2..so nielah sample kereta yg die drive mase 2..smart kan??
hehehehee...

Sun Roof Type

Actually ade kesah y i'm very like this car...ramai d kalangan gadis2 sgt suke ini kereta so di antaranya adalah aku..just menjadi idaman, tp tak taulah dpt milikinye atau tak..its ok tak salah tuk berangan..kan2?? cik abg aku pernah cakap dgn aku pasal kereta kura2 nie, ayatnye begini..
"malas nak dah pakai kereta mahal2 nie...ingat nak beli kereta kura2 jer" aku pon berkata.."kereta mcm mini cooper or volkswagen lame ke?" he said, "yup..comel kereta tu..tp mahal gak kereta tu..tapikan rase mcm nak pakai kereta BMW pulak lah..yg sun roof punyer" so I said "cik abg itu kereta still mahal jugak.."
adoii..tak ke ayat mcm k*****, sabarkan jelah..memang mcm tulah perangai die, layan jelah. So combination yg sgt sweet d sini coz die nk BMW sun roof or kereta kura2, aku pon suke kereta volkswagen nie..kire 2in1, this car pon sun roof..so solution nyer buy this car..hahahhaha

So darlingku kalu u nak beli kereta or exchange nanti..beli yg ini k..I suke sgt beetlesweet nie..
Poyo lak aku nie..lebih sudey, jgn nak beranganlah..papepon its my craving dear...adoiii teruja sungguh..tak kesah la yunk pape kreta pon..janji jgn kereta sorong sudey..heheheehe

oohhh Beetle..I Love U..

adios
xoxo
Myra

Sunday, March 27, 2011

Hari2 Isnin

Isnin or Monday
hari start keje, skolah or anything perkara yg start ari Isnin
standard laa..hari nk mulakan mood tak bape nk baik
malas adalah normally dah..cume kuat dgn tak je iman
hari formal bg segala hari
kalu kt skolah ade perhimpunan
kalu keje nk kene pakai formal pulak...ari2 fkr nk pakai baju ape??
payah betul..bogel kan senang..hahahahha
giler pe...kang masuk FB baru tau
glamor 1 dunia babe..

Biasanye aku ari isnin start la BZ
kwn aku tau sgt dgn kesibukan aku ini
dh macam Lady Boss...hahahaa bukan mcm cite Ning Baizura tu okey
mate aku time ari isnin confirm layu ar..
ngantuk ajer..nak kate ade anak takde pon..belaki lglah
its oklah..esok dh nak ari selasa pon..
sok lusa rabu..khamis..jumaat n seterusnyer
actually hitung hari..tggu cik abg balik..
adoii..SABAR mira..confirm die lik..cume tak tau je bile
always pray for him..
semoga cepat sembuh n cepat balik

Hope isnin akan datang membawa keceriaan dalam hidup kite semua
so nikmati ape yg kite kecapi
cewahhh..

adios
xoxo
Myra

Friday, March 25, 2011

Bruno Mars - Just The Way You Are


Aku suka kot lagu nie..
actually berangan bf aku nyanyi tuk aku..
hahahhahaa =)
but I like the lyrics...so honestly
semua perempuan d dunia cantik
but setiap orang pandangan mereka berbeza
its ok...i dont care ape orang nak kata
yg penting aku hepy dgn ape yg ade

adios
xoxo
Myra
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...