Saturday, March 12, 2011

MyDream...

OMG!!!
that was awesome...its my dream
"I LOVE IT"
ok now aku nak share apa yang buat aku teruja sangat
see the pictures below

Photographer by: Patrick Bingham Hall
The Meera House by Guz Architects

Actually this house located at Island of Sentosa, Singapore. Seriously aku suka design & concept yang dieorg buat ini and this house is sustainable building. Terasa macam duduk dalam garden pulak bila tengok rumah ni..lagipon setiap tingkat rumah ini have greenery, so fresh and beautiful, but dalam banyak-banyak part dalam rumah ini aku paling suke tengok design spiral stairs dia, even nampak macam ngeri but nice. I Love other part, so lets check it out

WOW...I LOVE this part

Nice gila laa..kalau korang nak tau...ni antara impian aku nak swimming pool like this hehehehe..the swimming pool tu dalam rumah...transperant ok!!! hahahaha..dari luar nampak macam biasa jer pool ni, when u go inside..u can see the pool very clearly babe!!! hadoii sangat best...tengok jelah dari photo yang aku sharekan ni.

Actually Guz Architects ini memang suka design berkonsepkan natural and more to sustainable building..yelah faham-faham jelah Singapore tu besar mana je kan..so still menjaga environment, banyak gak design yang they all dah buat, but ini antara salah satu design yg aku suke. So more detail boleh g kat this link http://www.contemporist.com/2011/02/09/the-meera-house-by-guz-architects/ or visit the Guz Architects website http://www.guzarchitects.com/

3 comments:

Lady Jannah said...

amboiiiiiiiiiii....
kalau cm ni..p umah ko..
aku xnak balik r..
hahahahahha..
nice gile2 kot....
adeyyy..... teruja mak nok...

myraedora said...

kan2...tp rumah Daniel yg aku tgk pon ala2 gini gak cume 3 storey laa..tp aku lom tengok betul ag..insyallah one day nnt ko nk lepak umah aku sampai lebam pon takpe

deeya said...

perrggghh ! nie kalau anak ade sepasukan bola sepak okey lah .. boley tahan tu ! gua sentap bhai ...! kah3 !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...